Vlinder
Neem een lang stuk draad, de vleugels nemen veel draad. Als je wilt dat je vlinder een kopje heeft begin dan net als bij de worm, met een turkse knoop. Verdubbeld en strak getrokken.
Voor een levensechte vlinder kun je het kopje weglaten en hier beginnen met een dubbelgevouwen draad. Maak een korte vlecht in de twist en vlecht terug methode, splits terug tot aan de knoop.
Leg de draden in de vorm die je wilt dat de vleugels gaan krijgen, echte vlinders hebben twee paar vleugels die vooraan het lijf zijn aangezet, nagemaakte vlinders hebben vaak vleugels die over de hele lengte van een lang lijf zijn aangezet. Maak de vleugels die je denkt dat het beste zijn. Als je weet waar en hoe je de vleugels wilt hebben ga je de buitenlijn van de vleugel maken. Breng de draden naar buiten waar de eerste vleugels moeten beginnen en weer naar binnen waar ze eindigen om bij het begin van het tweede stel vleugels weer naar buiten te komen. Dat gaat het makkelijkst als je de draden in het lijf kruist. Aan het einde van de tweede stel vleugels ga je weer het lijf in.
Als de draden in het lijf schuiven kun je ze met een veiligheidsspeld tijdelijk vast zetten.
Hoe je de vulling van de vleugels maakt vind je als je op de vleugel button hier onder klikt.
Vul een set vleugels tegelijk, begin met de achterste. Het kan zijn dat je meer of minder lussen nodig hebt dan ik in de plaatjes laat zien.
De eindjes zijn kort geknipt en vast gesmolten en in het lijf verdwenen.
 
 
Gebruikte knopen

een grotere vlinder meer vlinders
turkseknoop terug splitsen vleugels vullen Een grote foto. Meer vlinders.
Een stapje terug.
©Willeke 2003