Bloem 4
Maak met groen een viervlecht, leg de 2 gekleurde draden erop en maak een kruisknoop om ze vast te zetten. Maak dan met de groene draden een schildknoop om de steel en breng de draden weer naar boven. Maak met groen nog een kruisknoop.
Maak met de gekleurde draden een kruisknoop over 2 over de groene draden, laat die goed naar de zijkant uitsteken, knip ze kort.
Maar een bloembladknoop zoals die in de werkbeschrijving beschreven staat, dus met twee slagen, (in de taal van de knopenlegger is dat een volle slag.) Maak dan een bloembladknoop met 3 slagen (dus een meer dan op de tekeningen) op z'n kop, dus in plaats van eerst onder de nieuwe draad door ga je er eerst over heen. Deze wordt gevolgd door een bloembladknoop met vier slagen, goed om, dan een met 5 slagen op z'n kop en als laatste een met 6 slagen, goed om.
Werk de draad op de hoek door de bloem, ik heb een tangetje gebruikt. Knip de draden kort af.
Op de foto van de bovenkant kun je de knoop met 4 en die met 6 slagen goed zien, en op de foto die de onderkant van de bloem laat zien, zijn die met 3 en 5 slagen goed te zien en zie je ook nog een deel van die met 6 slagen.
boven aanzicht
 
 
Gebruikte knopen
Hoe maak je...?
Hoe maak je...? Hoe maak je...? Hoe maak je...? Hoe maak je...? Hoe maak je...?
viervlecht kruisknoop schildknoop kruisknoop
over 2
bloembladknoop bloembladknoop op z'n kop
 
Terug naar start. Een stapje terug.
©Willeke 2002