Zes draads vlecht.
Met zes draden, over een en onder de volgende.

De draden op deze manier, zie ze als paren. Neem de rechter draad van elk paar en laat het over de draad links ervan springen. Sla de eerste draad over en tel opnieuw tot je paren hebt. Neem de linker draad van ieder paar en laat hem naar rechts springen. Van hier herhalen rechter draad van ieder paar naar links. De eerste draad overslaan en dan delinker draad van ieder paar naar rechts. En steeds maar door.
Een andere manier van werken.
Neem het middelste paar en laat de rechter draad over de linker springen. Neem de draden aan weerzijden en laat deze kruisen met de draden van het middelste paar, telkens links over rechts. Laat de draden van het nieuwe middelste paar weer kruisen, rechts over links. Breng de buitenste draad links naar het midden,
ga onder een, over een.
Ga door tot de draad in het midden is en werk dan de meest rechtste draad naar het midden, begin met over een. Ga door tot deze draad de van links komende gekruist heeft. Ga verder, steeds een draad van links en dan een draad van rechts. Je kunt ook overstappen van de methode hierboven naar deze, of andersom, zolang de draden maar over een, onder een blijven gaan en tot aan de buitenkant van de vlecht komen voor ze van richting veranderen.
 
Een stapje terug.
©Willeke 2005